Az önellenőrzésről röviden, közérthetően


2018 január elsejétől életbe lép egy új jogszabály, egész pontosan a 28/2017 (V.30.) FM rendelet az élelmiszer-vállalkozások által működtető önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről néven. Mi is ez pontosan? Kiknek kell ezzel rendelkeznie?

Az élelmiszer-vállalkozásoknak (étterem, büfé, vendéglátóhelyek, üzemek, közétkeztetők...stb.) elektronikusan vagy papíralapú önellenőrzési rendszerrel kell rendelkezniük, melynek a következőket kell tartalmaznia:

a) az önellenőrzési terv által felölelt időszakot,

b) az önellenőrzés során alkalmazott módszert,

c) az elvégzett önellenőrzés igazolásának módját,

d) az önellenőrzés során keletkezett dokumentumok és az önellenőrzési terv megőrzésének idejét,

e) az ellenőrzés tárgyát,

f) az ellenőrzött követelményeket,

g) az ellenőrzési időpontot vagy gyakoriságot,

h) az ellenőrzés, megfigyelés vagy mintavétel pontos helyét,

i) az ellenőrzésért és az önellenőrzési terv végrehajtásáért felelős személyt.

Természetesen többféle módszert lehet alkalmazni, ez függ a vállalkozás méretétől, típusától, a végzett tevékenységtől...stb.

Miben tudunk a segítségére lenni?

Kiépítjük az önellenőrzési tervét, felkészítjük segítünk összeállítani a legegyszerűbb tervet, amely már elég a rendeletnek való megfeleléshez.

Hívjon, hogy segíthessünk! 06-20-337-2590